Itserakkaus, itse rakkaus.

02.07.2018

Miksi olemme "demonisoineet" sanat itserakkaus ja omahyväisyys? Miksi olemme liittäneet näihin sanoihin sisältöä, joka on negatiivista? Itserakkaus on kuitenkin ehkä tärkein oivallus siinä, että oppii ja pystyy rakastamaan muita, ja omahyväisyys on tärkeä piirre itseluottamuksen sisällä. Missä siis kulkee raja sille kun itserakkaus ja omahyväisyys on paha ominaisuus eikä toivottava? 

Pahimmillaan nämä molemmat voivat viedä sille tielle, missä hukuksissa on aitous, aito oma itse. Itserakkaudesta tulee sokeus, rajoittava uskomus. Omahyväisyydestä tulee oletus, jonka on pukenut ylle kohdatessaan itsensä ja muut ihmiset. 

Jos (mikä tahansa) tunne on virheellinen ja luulet tietäväsi jotakin, etkä tunnusta että tietosi saattaa perustua oletuksiin ja uskomuksiin, voi se virheellinen tulkinta todellisuudesta viedä sinua kärsimykseen ja pimeyteen, jossa ikuinen negatiivisuuden polku vie ja muokkaa sinun todellisuuttasi suuntaan missä kenties ei ole hyvä olla. Koska viimeksi olet haastanut uskomuksesi ja oletuksesi itsestäsi? 

Itserakkaus ja omahyväisyys on negatiivista vain silloin kun se rajoittaa sinua astumasta todelliseen pontentiaaliisi, uskomuksen kautta. Itserakkaus voi siis sokeuttaa sinut uskomaan itseesi niin voimakkaasti, että se estää sinua näkemästä mitä oikeasti todellisuudessa on edessäsi, mitä menneisyyden lastia kuljetat mukanasi ja mihin tulevaisuudessa tulet kulkemaan. Kun ymmärrät, ettei itserakkaus ole määritelmä vaan se on osa sinua, jonka löydät itsestäsi, vapaudut sen rajoituksesta. 

Rakasta itseäsin ensin, niin todella voit rakastaa toista. Sen oivalluksen saaminen on polku, joka tulee kävellä yksin omassa itsessäsi. Jos et voi hyväksyä itseäsi sellaisena kun sen itseys on, et voi rakastaa toista sellaisena kun toinen on, sillä aina löytyy jokin piirre, valinta tai toiminta jota et voi hyväksyä hänessä, ennen kun annat itsellesi anteeksi ja hyväksyt sellaisen piirteen, valinnan tai toiminnan itsessäsi. Tämän ymmärtäminen soveltuu kaikkeen rakkauteen ja se laajenee väkisinkin universaaliksi rakkaudeksi kaikkea kohtaan. Miksi siis kieltäisimme itseltämme rakkauden tunteen? Hyväksy itseytesi sellaisena kun se on, luovuta turhista oletuksista mitä sinulta vaaditaan, päästä irti toiveistasi olemuksesi osalta ja vapauta uskomuksesi liiallisuudesta ja löydä rakkaus itsestäsi. All you need is love. Love is all you need.

Rakkaudella,

Riikka.