Kuunpimennys kesäyössä

26.07.2018

Kuu kokee täydellellisen pimennyksen perjantai yönä. Pimennystä pääsee seuraamaan eteläisessä suomessa paraatipaikalta. Kyseessä on vuosisadan pisin pimennys, joten todellakin koen eläväni etuoikeutettua aikaa. Olen istuttanut itselleni kuunpimennysstudion parvekkeelleni, sillä näkymäni pimennykseen ei voisi olla täydellisempi, parvekkeeni suunta on etelä-länsi ja vastakkainen talo on matala. Luulen että pääsen ihailemaan tapahtumaa siis senkin osalta eturivistä.

Suomea hellii myös pidentynyt helteen jakso, joka tilastollisestikkin on erikoinen osuma. Helle ja kuunpimennys vaatii veroja, sanoisin että on kyseessä sotatila itsensä kanssa, make it or brake it, näytön paikka on tässä. Juuri valmistuneessa tutkimuksessa paljastui että ihminen toden totta tyhmenee kuumassa ilmastossa ja kognitiiviset kyvyt heikkenevät huomattavasti ja päätöksen teko on ontuvaa. Pääsääntöisesti tämä kuitenkin nojaa siihen että elimistö kuivuu nopeammin kuumalla säällä. 

Jännää energiaa on tosissaan nyt ilmassa. Ihmiset ovat helteestä ärtyneitä, nestehukkaisia ja väsyneitä. Tähän päälle saamme täysikuun, jonka kukkuraksi vielä tapahtuu pimennys. Uskon vahvasti, että kuulla on oma vaikutuksensa ihmisen mielialaan ja moodiin kausaalisen suhteensa vuoksi. Olemme kuitenkin koko universumi kaikki samassa avaruudessa lilluvaa energiaa, yhtälailla kun pihapuilla on piristävä vaikutus yleiseen viihtyvyyteen, on kuulla vaikutusta ihmisen mielialaan. Seuraan siis myös varovaisen, kunnioitusta herättävän uteliaana tilannetta. Nyt liian monta negatiivista tilannetta ja tunnelatausta täyttävää ihmistä olen havainnut muutaman päivän sisällä, lisääntyvällä määrällä kohti perjantaita. Jännittää.

Perjantai illalla kello 21:52 kun kuu nousee aijon siirtää katseeni taivaalle ja seurata kuun toimintaa, täydellinen pimennysvaihe alkaa 22:30 ja pimennys on syvimmillään 23:22, loppuen kello 00:13. Hyvää kuunkatselua.

Rakkaudella,

Riikka