Tuoksutikku ja rituaalipuhdistautuminen

19.09.2018

Rituaalin yhteydessä poltettavat yrtit ja muut suitsukkeet ovat kiinnostaneet minua pimenevän syksyn edetessä koska perus hyggeily tulee aina syksyn myötä, villasukat jalkaan ja teekuppi käteen ei ole kyllä sinällään minulla toimiva juttu vaan kaipaan ennemmin uusia ajatuksia ja tuulahduksia. Rituaalinen puhdistuminen ei ole mitenkään erikoisen uusi juttu, mutta jotenkin mielestäni unohdettu. Intention voima jota usein hyödynnetään rituaaleissa on suuri, niin hyvässä että pahassa. Pahat intentiot tuo negatiivista energiaa ja hyvät intentiot tuo positiivista energiaa, sekä näiden ajatusten lähettäjälle että niiden kohteena olevalle. Toki väite on melkoisen painava, eikä sille juurikaan ole tieteellistä todistetta, mielen voimaa on sen aineettoman olemuksen takia usein mahdoton edes tutkia. Energiahoidoista ja muista hörhöilyistä puhumattakaan. Se nyt on sanomattakin selvää että harvoin vihaisista ajatuksista nauttii.

Kuitenkaan en halua lähteä nyt tässä yhteydessä liian kauas ihmettelemään niiden toimivuutta tieteen näkövinkkelistä koska vuosisatoja on ollut erilaisten kasvien, yrttien ja pihkan polttaminen hyväksi havaittua toimintaa erilaisten rituaalien yhteydessä. Kavennan tähän kirjoitukseen näkökulmaa koskettamaan ennemmin rituaalista puhdistautumista polttamalla yrttejä ja kasveja ja lisäämään siihen intention voiman mukaan. Eli kerron siis hieman ideoita millä voisi lähteä itse lähestymään aihetta sekä helpon toteutettavissa olevan ohjeen.

Olen siis  viimeaikoina kaivannut elämääni puhdistautumista "pahasta energiasta" joten luonnollista minulle oli kaivella laatikon pohjalta nippu valkoista salviaa, laittaa se savuamaan ja pyytää kasvin hengeltä apua ja puhdistautumista. Tässä ohjeet millä omissa rituaaleissani etenen:

  1. Ensin mitä tahansa rituaalia on aina syytä laittaa intentio kuntoon ja miettiä mitä toivoo ja odottaa rituaalilta. 
  2. Sen jälkeen huolehtii että sydän on mukana hommassa jolloin on valmiina aloittamaan koko touhun. 
  3. Riippuen siitä mikä sinulla resonoi, on poltettavasn yrtin savua tarkoitus saada jokaiseen nurkkaan myötäpäivään kuljettuna jos kyseessä on paikka tai jokaiseen energiakeskukseen mikä kehossasi on alhaalta ylöspäin nousevana savuna. Samalla pyydetään kasvin hengeltä tai kuten itse ajattelen, tietoisuudelta, apua puhdistumiseen ja pyydetään sen tulevan avuksi karkottamaan kaikki pahat energiat ja entiteetit. Lisäksi itse pyydän myös samalla että väärä, negatiivinen tai muuten vain minulle kuulumaton energia palaa takaisin lähettäjälleen. 
  4. Lopuksi osoitan kiitollisuuden kasville ja rituaalille sekä kaikille mahdollisille aineettomille osapuolille. 

Voi puhua ääneen tai tehdä niin kuin minä, toistaa ne päässään eli mielessään. Mielestäni ei ole sinällään merkityksellistä sanooko asiat ääneen, sillä intentio on tärkein. Eikä ole merkityksellistä myöskään kuinka kauan toistelee pyyntöään (tai toivettaan), siinäkin kannattaa mennä fiilis edellä. 

Uskoisin että rituaalin sisältö on melkoisen vapaa, muokattavissa ja siitä voi luoda omannäköisensä ja itselleen toimivan, joka tapauksessa esimerkiksi valkoisen salvian savu nostaa mielialaa ja tuo paljon mukavampia ajatuksia sen myötä. Se onkin jopa vahvin argumentti rituaalisen puhdistautumisen puolesta. Loppujen lopuksi, mitä merkitystä keinolla on, jos se toimii? Älä anna tietoisen mielesi tuomita, vaan ole rohkeasti avoin asioille. Ei tehdä asiosta turhan esoteerisia, kaikkea voi kokeilla ja ajatus on ensimmäinen askel kohti tekoja. Itselleni tälläinen rituaalin muotoon puettu puhdistautuminen toimii, sillä olen oivaltanut ettei alitajuntani juttele samaa kieltä kun tietoinen mieleni ja lähentyäkseni piilotettua voimaani joudun miettimään tarkemmin miten kommunikoin sen kanssa.

Muita mukavan tuoksuisia kasveja mitä voi polttaa omissa rituaaleissaan:

  • Seetri
  • Pujo
  • Laventeli
  • Yerba santa

Näitä saa erilaisista verkkokaupoista ja google auttaa sinua tässäkin löytämään sinulle sopivan toimittajan. 

Rakkaudella,

Riikka